Év végi hírek

A tavaly decemberben elfogadott törvényt hat beadványban támadták meg, az Alkotmánybíróság mostani döntése ezekre a beadványokra ad választ.

Életvédő zarándoklat

„Rózsatemetés” címmel hatmilliónál több magzat jelképes búcsúztatására került sor december 28-án, vasárnap Budapesten. A XXV. Életvédő Zarándoklat résztvevői a Pasaréti téri ferences templomtól indulva érkeztek a Szent János Kórház főbejáratához. Ott felolvasták nyilatkozatukat, és megfogalmazták azt a kérést, hogy az év három napja (március 25., a magzatgyermekek napja; június 1., az élet napja és december 28., aprószentek ünnepe) legyen a megfogant élet napja, és – a mozgalomhoz eddig csatlakozott harmincöt kórház példáját követve – legalább ezen a három napon ebben az intézményben se végezzenek abortuszt.

Emlékezés Brenner Jánosra Szombathelyen

A Brenner János Óvoda, Általános Iskola és Kollégium névadó ünnepségét december 15-én, a vértanú sorsú pap halálának 51. évfordulójára emlékezve tartották a szombathelyi székesegyházban, amely megtelt diákokkal, pedagógusokkal, szülőkkel és ünneplőkkel.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .