Európai Unió

Ennek során Robert Zollitsch érsek, a német püspöki konferencia elnöke (képünkön) arról beszélt, hogyan lehetünk keresztények Európában a válság idején.A nemzetközi konferenciára üzenetet küldött XVI. Benedek pápa. Kiemelte, hogy a tárgyalt kérdések az állampolgár szerepét vizsgálják a társadalmi, országos és nemzetközi struktúrákban, vagyis minden állampolgár aktív és felelős részvételét a politika és a gazdaság alakításában, továbbá a kontinens spirituális arculatával foglalkoznak. A kereszténység – bár az az örökkévalóság felé irányítja – arra buzdítja az embereket, hogy vegyenek aktívan részt a társadalmi életben, az Isten és embertársak iránti szeretet szellemében. Ezért ma is aktuális Boldog II. János Pál meggyőződése: „Az új egyházi, társadalmi, gazdasági, kulturális és politikai helyzet a világi hívők nagyon aktív tevékenységét követeli. Bár az érdektelenség soha nem igazolható, manapság fokozottan bűn lenne. Senki sem maradhat tétlen.” (VR)

Lengyel püspökök a szexuális visszaélés ellen

A lengyel püspöki konferencia március közepén új irányelveket hagyott jóvá az egyházon belüli szexuális visszaélések ügyében. Kétnapos ülésükön a papok állami nyugdíjáról is tárgyaltak. (KNA)  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..