Európai püspökök a szíriai keresztre feszítésekről

Azok a cselekmények, amelyek a vallásra hivatkozva folyamodnak statáriális bíráskodáshoz, megakadályozzák, hogy a béke irányába haladjon az ország, melyet évek óta pusztít a testvérgyilkos háború.

Mint ismeretes, Szíria északi részén az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ISIS) elnevezésű szélsőséges csoport harcosai nemrégiben kivégeztek, majd nyilvánosan keresztre feszítettek nyolc felkelőt.


Amint arról az MTI beszámolt, egy londoni székhelyű emigráns szervezet (OSDH) információi szerint a szunnita szélsőségesek az Aleppó tartomány keleti felén található Deir Háfer nevű településen szombaton végeztek áldozataikkal.

A Bassár el-Aszad vezette rezsim ellen harcoló felkelők holttestét a település főterén tették közszemlére. Eközben az ISIS fegyveresei a szíriai főváros, Damaszkusz környékén első ízben csaptak össze a kormányellenes felkelőkkel. Az ISIS célja egy iszlám állam: egy kalifátus létrehozása Irak és Szíria területén.

VR/Magyar Kurír

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .