Európa

Krisztus-szobor Eperjesen

A kelet-szlovákiai Eperjes város polgármestere, Pavol Hagyari április 17-én bemutatta a tervezett 33 méter magas Krisztus-szobor modelljét. Alapzatával együtt 39 méter magas lesz, tehát a világ legmagasabb Krisztus-szobra. A Rio de Janeiro felett magasodó Krisztus- szobor ugyanis 38 méter. Az adományokból állítandó szobor alkotója egy pozsonyi szobrászművész. (KAP)

A salzburgi érsek Moszkvában

Alois Kothgasser salzburgi érsek vezetésével a keleti kereszténységgel tudományos párbeszédet folytató osztrák Pro Oriente alapítvány küldöttsége utazott április 24- én Moszkvába az ortodox húsvéti ünnepre. Az érseket 27-én fogadta II. Alekszij moszkvai pátriárka. Az osztrák főpap felkereste a Szergijev Poszadi teológiai akadémiát és a bolsevista egyházüldözés butovói emléktemplomát. (KAP)

A Béke egyeteme Lourdes-ban

A Béke egyeteme elnevezésű kezdeményezést 2000 óta minden évben megtartják a francia Mária-kegyhelyen. Ennek keretében a politikai, gazdasági és diplomáciai világ kiemelkedő személyiségei, egyetemi tanárok gyűlnek össze, hogy a lehető legkézzelfoghatóbb módon vitassák meg a béke és a népek közötti párbeszéd témáját. Idén először egy időben tartják a Béke egyetemét az 50. nemzetközi katonai zarándoklattal, amely május 22-25-én lesz. (Vatikáni Rádió)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .