Róma-Vatikán

San Giovanni Rotondo várja a pápát

Az ANSA olasz hírügynökség április 22-én előzetest közölt a Famiglia Cristiana katolikus hetilap legújabb számának egyik cikkéből. A hírügynökségi jelentésben Domenico Umberto D’Ambrosiónak, Manfredonia-Vieste érsekének tulajdonítanak egy kijelentést, miszerint „lehetséges, hogy a pápa ellátogat Pio atya kegyhelyére, San Giovanni Rotondóba abban az időszakban, amikor a szent földi maradványait közszemlére teszik”. Ezzel kapcsolatban az érsek pontosítást tett közzé. A katolikus hetilap újságírójának a kérdésére, hogy a pápa is látogatást tesz-e a kegyhelyen, az érsek konkrétan a következőket válaszolta: „Reméljük. Személyesen kértem a pápát és fogom újra kérni. Az április 24-i ünnepélyes szentmisét José Saraiva Martins bíboros, a Szenttéavatási Kongregáció prefektusa mutatta be. Szeptember 23-án pedig Tarcisio Bertone bíboros államtitkár érkezik majd San Giovanni Rotondóba. Már járt itt a Szenvedés Enyhítésének Háza megnyitásának 50. évfordulóján, és akkor nyilvánosan ígéretet tett, hogy elhozza közénk XVI. Benedek pápát. Zarándokok milliói várják a Szentatya esetleges látogatását. Ez újabb kegyelmet jelentene az Úr részéről Pio atya közbenjárásával a szent tisztelői számára” – zárta nyilatkozatát D’Ambrosio érsek.

A Szentatya papokat szentelt

XVI. Benedek április 27-én, húsvét hatodik vasárnapján szentmisét mutatott be a Szent Péter-bazilikában, amelynek keretében huszonkilenc papot szentelt a római egyházmegye szolgálatára.

Alfonso Lopez Trujillo bíboros búcsúztatása

A Pápai Család Tanács április 19-én, 72 éves korában elhunyt elnökét 23-án búcsúztatták a Szent Péter-bazilikában. Angelo Sodano bíboros dékán mutatta be a gyászmisét, a Szentatya a beszentelést végezte. Beszédében méltatta fáradhatatlan tevékenységét, az általa kiadott családlexikont. A bíborosi kollégium létszáma 195, közülük 118 pápaválasztó.

Csökkent az abortuszok száma Olaszországban

A bejelentett művi vetélések száma Olaszországban tavaly 127 ezer volt. Ez három százalékkal kevesebb, mint 2006-ban, és 45,9 százalékkal kevesebb, mint 1982-ben volt. Tíz olasz szakorvos közül hét nem vállal abortuszt. 2003-ban csak 58,7 százalék volt ez az arány. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .