Európa

Lisieux-i Szent Teréz szüleinek boldoggáavatási ügye

A francia Martin házaspár, Louis Martin (1823–1894) és Zelie Martin (1831–1877) boldoggá avatása hamarosan várható. A normandiai Alenconban százötven éve házasságot kötött házaspárnak kilenc gyermeke született. Közülük a legfiatalabb Lisieux-i Szent Teréz volt. A házaspár boldoggáavatási ügye 1994-ben kezdődött a Vatikánban. A La Croix értesülése szerint július 13-án fogja aláírni a Szentatya a boldoggáavatási dekrétumot. Időközben Lisieux-ben, ahol a Martin család 1877 óta élt, exhumálták a házaspár földi maradványait, és elhelyezték a bazilikában. (KAP)

A tejtermelőket támogatja az egyház

Reinhard Marx müncheni érsek, a német püspöki konferencia szociális felelőse az egyház megértéséről biztosította a magasabb átvételi tejárakért küzdő tejtermelőket. Ugyanakkor a jogállami eszközökre figyelmeztette őket. A piaci eszközök azonban egymagukban nyilvánvalóan nem vezetnek megoldáshoz. (KNA)

Nagy siker a gregorián

Nagy sikere van a heiligenkreuzi ciszterci apátság közösségében felvett CD-albumnak, amelyről gregorián énekek hallhatók. Legutóbb az osztrák sikerlista élére került az album. Nagy-Britanniában ugyanennek még nagyobb a sikere. A 75 albumot tartalmazó lista hetedik helyén van a heiligenkreuzi felvétel, és ez Madonna legújabb CD-jének sikerével vetekszik. Júliustól megkezdődik terjesztése az Egyesült Államokban is. (KAP)

Német imakönyv az EB-re

A német Butzon és Bercker Kiadó gyerekeknek és fiataloknak szánt imakönyvet jelentetett meg a labdarúgó-Európa- bajnokságra, neves német játékosok szövegeivel. A Bei Gott bist du Champion (Istennél bajnok vagy) címmel kiadott imakönyvet Klaus Vellguth és Marcus C. Leitschuh neves valláspedagógusok, illetve P. Paulus Terwitte kapucinus szerzetes szerkesztette. Karl Lehmann bíboros, Franz Josef Bode, az ifjúság német püspöke és Wolfgang Huber evangélikus püspök arról írnak az imakönyvben, hogy miért olyan néha az élet, „mintha labdarúgó-mérkőzés volna.” (KNA)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .