Érseki látogatás a Jó Pásztor Nővéreknél

„A mai nap Szűz Mária Erzsébetnél tett látogatásának ünnepe” – hangsúlyozta szentbeszédében az érsek, majd így fogalmazott: „Az örvendetes rózsafüzér örömre buzdítja szívünket, életünk legnagyobb öröme pedig az, hogy Isten jelen van benne.”
„A hit tette örömtelivé Mária és Erzsébet életét, és teszi azzá a mi életünket is. Egyedül a hit segítségével vagyunk képesek felülemelkedni az élet gondjain. Olykor úgy érezzük, hogy volna okunk a szomorúságra, hitünk azonban átsegít bennünket a nehéz időszakokon, ezért is olyan nagy ajándék számunkra” – mondta Ternyák Csaba. A szentmise után a közeli rendházba invitálták a főpásztort. A nővérek nagy örömmel és szeretettel készültek az érseki látogatásra. „Egy hónappal ezelőtt beszéltem érsek úrral a helyzetünkről, és azt mondta, meglátogat bennünket. Ez nagyon nagy öröm nekünk, fontos, hogy tudunk beszélgetni a jövőnkről” – mondta el Dutra Maria, a Jó Pásztor Nővérek Kongregációjának magyarországi elöljárója.
A rend főként szociális területeken tevékeny: számos programjukkal segítik az elesetteket, a rászorulókat. Az emberek között élnek, hogy – elmondásuk szerint – Jézus irgalmas szeretetét a legközvetlenebb módon tudják továbbadni nekik.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .