Erőt és bátorságot adó jelenlét

Június 14-én, pénteken a Vas Megyei Levéltár igazgatóhelyettese, Melega Miklós vetítettképes előadásában is nyomon követhették az érdeklődők a történelmi eseményeket. Száz évvel ezelőtt a városvezetés és az egyházmegye – melynek élén ekkor Mikes János püspök állt – összefogásával valósult meg a körülbelül harmincezer főt megmozgató rendezvénysorozat. A közös munka, az együtt átélt készület egységbe kovácsolta a város minden lakóját, a különböző felekezetek tagjait, a hívőket és a nem hívőket egyaránt.

A kiállítást megnyitó Veres András szombathelyi püspök beszédében kiemelte: a szentek életpéldája erőt és bátorságot adhat ahhoz, hogy a mai világban hozzájuk hasonlóan tudjunk helytállni, és tanúságot tenni hitünkről.


Az ereklye centenáriumával egy időben a székesegyház felszentelésének 199. évfordulóját is ünnepelték a szombathelyiek. Június 14-én Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius mutatott be szentmisét a Sarlós Boldogasszony- székesegyházban. A misére érkezők körmenetben vonultak végig az ereklyét szállító menet egykori útvonalán.

A megyei könyvtárban Szent Márton-emlékhelyek címmel nyílt időszaki kiállítás Kőszegfalviné Pajor Klára képeslap-, Steindl Rezső bélyeg- és a Berzsenyi Dániel Könyvtár dokumentumgyűjteményéből.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..