Erőt adó példa

Lezsák Sándor a szobornál mondott beszédében hangsúlyozta: a panteonba látogató emberekben megmozdul egy gondolat, megerősödik, és összeáll az az erő, amelyre „oly nagy szükségünk van ebben az Európában most, amikor nem áldozatok akarunk lenni, hanem küzdőtársak a keresztény Európáért”.Réthelyi Miklós felidézte Apor Vilmos alakját: „Mártírhalála után több mint ötven évvel az a II. János Pál pápa iktatta a boldogok sorába, aki keresztények millióinak adott erőt ahhoz, hogy hitüket megőrizve a szeretet erejével lépjenek fel a diktatúrával szemben.”
A budai Szent Margit Gimnáziumban hangversennyel emlékeztek meg a püspökről születésnapján, február 29-én. A rendezvényt Brückner Ákos Előd ciszterci szerzetes, az Apor Vilmos Emlékbizottság Egyesület elnöke nyitotta meg. A koncert védnöke és az ünnepelt méltatója Jókai Anna Kossuth-díjas író volt. A hangversenyen fellépett a pasaréti Páduai Szent Antal ferences plébánia Csibekórusa Szoliva Gábriel ferences szerzetes vezényletével, az alsónémedi Magyarok Nagyasszonya Énekkar Benkó Péter, illetve a Szent Margit Gimnázium Kórusa Köncse Kriszta vezetésével, valamint a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Cantate Kórusa Sapszon Ferenc vezényletével. Orgonán közreműködött Lovas Imre és Oberrecht Ádám. Az ünnepség végén felolvasták Rétvári Bence parlamenti államtitkár levélben küldött méltatását, majd a vértanú püspököt személyesen ismerő Jordán László szavai zárták a rendezvényt.


MTI/MK

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .