A nagyvárosok missziójáról

Egyetértettek abban, hogy az egyház által fenntartott oktatási-nevelési intézmények kiszámítható működtetése, valamint az elkötelezett és minőségi hit- és erkölcstanoktatással kapcsolatos egyeztetések megkezdése érdekében a református és evangélikus egyházakkal közös levélben keresik meg az illetékeseket.

Amint arról már lapunk is beszámolt, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa XVI. Benedek pápa szándéka szerint meghirdette a Nagyvárosok missziója nevet viselő evangelizációs programot, amelyben tizenkét európai város vesz részt. Barcelona, Lisszabon, Párizs, Brüsszel, Frankfurt, Bécs, Varsó, Torino, Zágráb, Liverpool és Dublin mellett a budapesti plébániák is bekapcsolódnak a programsorozatba. Ennek keretében március 9-én és 25-én a Szent István-bazilikába közös találkozóra várják a híveket, a családokat, az ifjúságot és a papokat, hitoktatókat.

Az idén százhúsz éve született Mindszenty József bíboros tiszteletére március 28-án teológiai konferenciát rendeznek a Központi Papnevelő Intézetben. Témája a hercegprímás és kortárs magyar püspökök életszentsége lesz.
Ugyancsak sokakat érintő esemény az immár többéves hagyománnyal rendelkező Isteni Irgalmasság Konferencia, melyet a húsvét ünnepét követő szombaton, április 14-én Vácott rendeznek. A tavalyi eseményen mintegy kétezren voltak jelen. A konferencia idei mottója: Boldogok az irgalmasok. Szintén a rendezvényhez kapcsolódóan készül a korábbi konferencia, a krakkói világkongresszus, valamint az irgalmasságról szóló vallomásokat tartalmazó kiadvány.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .