Erdő Péter bíboros Peruban

Erdő Péter december 4-én utazott a dél-amerikai ország fővárosába, hogy apostoli vizitátorként megbeszélést folytasson a Perui Pápai Katolikus Egyetem vezetőségével a nagy múltú intézmény statútumairól.

December 2-án a limai apostoli nunciatúra közleményt bocsátott ki, amely többek között megállapítja: „Erdő Péter bíboros, apostoli vizitátor Peruba érkezése számunkra örömet okoz és a szentatyához való közelséget fejezi ki. A szentszék e döntése (hogy apostoli vizitátort küldjön – a szerk.) a jóindulatú együttműködés világos jele. Erdő Péter bíboros gazdag tapasztalatokkal rendelkezik az egyetemi élet működése területén, hiszen sok éven át tevékenykedett professzorként és rektorként, szüntelen kapcsolatban állt az egyetemi élet valóságával, mind a professzorokkal, mind a diáksággal. Erdő Péter bíboros nyílt személyiség, akinek nagy tapasztalata van a polgári és a kánonjog területén. Már több vizitációt végzett különböző katolikus egyetemeken, hogy segítsen az intézmények helyes önállóságának megteremtésében” – olvassuk a közleményben.

A Perui Pápai Katolikus Egyetem tájékoztatása szerint az egyetem vezetősége december 6-án két és fél órás megbeszélést folytatott Erdő Péter bíborossal. Marcial Rubio, az intézmény rektora nagyon pozitívnak értékelte a találkozót, hangsúlyozva a magyar bíboros nyitottságát a párbeszédre.

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .