Erdő Péter bíboros Józsefváros díszpolgára

Március 19-én, az Olasz Intézetben átadták az idei díszpolgári címet, valamint a „Józsefvárosi Becsületkereszt”, a „Józsefvárosért”, a „Jó Sport” és a „Józsefvárosi Aranykoszorú” kitüntetéseket.

 

Kocsis Máté polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: az idei díjazottak a legnehezebb időkben is helytálltak, ezért példájuk ösztönző lehet mindannyiunk számára – hangsúlyozta a polgármester, majd Sántha Péterné alpolgármesterrel együtt átadta a 2014. évi kitüntetéseket.


Az idei Díszpolgári Cím kitüntetést Erdő Péter bíborosnak, míg a Posztumusz Díszpolgári Cím kitüntetést Koppány Zoltánnak, Józsefváros rendszerváltás utáni első polgármesterének ítélte a képviselő-testület.

 

Erdő Péter bíboros pohárköszöntőjében elmondta: nagy örömet jelent számára, hogy a józsefvárosi díjátadókat éppen Szent József napján tartják. A kerület sajátossága, hogy itt van Budapesten a legtöbb katolikus plébánia. Azt is mondhatjuk, hogy ez a legkatolikusabb kerület. Ám Józsefvárosnak van még egy különleges adottsága, amely túlmutat a fejlődő oktatási és egészségügyi intézményeken, a kutatóközpontok kialakulásán és a kultúra itt fellelhető számos értékén. Ez pedig az emberi tapasztalat, amely széles perspektívákat nyit. „Lehet, hogy a budai hegyekből szebb a panoráma, de Józsefvárosból jobban látszik az egész ország” – fogalmazott a bíboros, majd sok sikert és áldást kívánt a kerület minden lakójának.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .