Erdélyi látogatáson az amerikai püspöki megbízott

Tetiana Stawnychy, az Amerikai Egyesült Államok püspöki konferenciája Kelet-Közép-Európa egyházi közösségei megsegítéséért felelős albizottságának vezetője január 30-án látogatást tett a Gyulafehérvári főegyházmegyében. Az amerikai katolikus püspöki kar évtizedek óta szervez szolidaritási akciókat és gyűjtéseket, a világ szerényebb körülmények között élő katolikusainak támogatására.
A kelet-közép-európai egyházi közösségek segítéséért felelős hivatal (Subcommittee on Aid to the Church in Central and Eastern ­Europe) 2016 szeptemberében kinevezett igazgatója, az ukrán származású, de már az Amerikai Egyesült Államokban született Tetiana Stawnychy Romániában tett látogatást január végén. Útja során bejárta a római és görög­katolikus egyházmegyéket, hogy megismerje problémáikat, és biztosítsa főpásztoraikat amerikai püspöktársaik szolidaritásáról. Január 30-án Tetiana Staw­nychy a Gyulafehérvári főegyházmegye központjába látogatott, ahol Jakubinyi György érsek és Varga Rezső főegyházmegyei vagyonkezelő fogadták. Az amerikai küldött személyesen tájékozódott azokról a projektekről, amelyek megvalósításához az erdélyi katolikusok az amerikaiak támogatására számítanak.

Forrás: Romkat.ro

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .