Ének az evangélium öröméről

Miután megnyerte a versenyt, a színpadon hálát adott Istennek, és a közönséggel együtt elimádkozta a miatyánkot. A győzelemmel egy lemezszerződés is jár, de a nővér úgy nyilatkozott, nem akar énekesi karrierbe kezdeni, hanem visszatér a milánói kolostorba, s folytatja szerzetesi és tanári szolgálatát.

 

Amikor a legelső fellépése után megkérdezték tőle, miért vállalkozott a versenyre, Cristina Scuccia azt mondta, kapott egy ajándékot, ami nem ér semmit, ha megtartja magának. Ferenc pápára utalt, aki azt kéri a hívőktől, hogy vigyék közelebb Jézust a többi emberhez. „A pápa az evangélium öröméről beszél, amit meg kell mutatnunk, és azt hiszem, jó úton járok” – mondta.


Cristina elmesélte, hogy tizenéves korában távol élt Istentől, de amikor elment egy musical meghallgatására, ami az orsolyita rend alapítója, Szent Merici Angéla élettörténetét dolgozta fel, megérintette őt valami. 2009-től két évig világi önkéntesként dolgozott Brazíliában szegény gyerekek között, ahol megérlelődött benne a szerzetesi hivatás.

 

A versenyt a Vatikánban is nyomon követték – az élőben közvetített döntő alatt Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke twitteren egy ókori keresztény államférfi és filozófus, Cassiodorus gondolatát tette közzé: „Ha igazságtalanságot követünk el, Isten zene nélkül hagy minket.”

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .