Ferenc pápa minden hívő imáját kérte a Szentföld békéjéért

Levelében a pápa emlékeztette a nunciusokat arra, hogy május 25-én, szentföldi zarándoklata alkalmával meghívta Simon Peresz izraeli és Mahmúd Abbász palesztin elnököket, hogy vele együtt kérjék Istentől a béke ajándékát. Június 8-án, pünkösdvasárnap délutánján került sor a találkozásra, amelyen részt vett Bartholomaiosz konstantinápolyi pátriárka is.


„Arra vágyom, hogy minden hívő ember részese legyen ennek az imaalkalomnak, hogy minél elevenebb legyen az imádság, amellyel Istenhez fordulunk, hogy Jézus földje végre részesüljön abban a békében, amelyet születésekor az angyalok hirdettek” – írta Ferenc pápa. A szentatya arra kérte az apostoli nunciusokat, közvetítsék kérését a püspöki konferenciák elnökei felé: hívják a püspököket, a papokat, a szerzeteseket, a világi híveket és minden jóakaratú embert, hogy csatlakozzanak az imádsághoz. Ily módon a békéért való fohász, amely Szent Péter sírjától száll fel, szétárad a föld végső határáig. Ferenc pápa levelében hozzátette: bízunk benne, hogy így beteljesül az, amit az Úr ígért: „Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól.” (Mt 18,19)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .