Emberhalász világháló: Nem közönséges: közösséges

Na most ez mi? Egy szabadlábas költőnk szabad verse? Esetleg egy széles merítésű női magazin cikkajánlója? Vagy tán egy gyors szemle a magyar jezsuiták blogközösségének legutóbbi terméséből? És igen, ez utóbbi talált, süllyedt. Szerencsénkre mondhatom, nem a színvonal, sem a nemegyszer húsba-életbe vágó témákat körüljárni igyekvő virtuális párbeszéd iránti érdeklődés szintje. Olykor több száz hozzászólás is igazolja itt: van ám igény az értelmes beszélgetéseket lehetővé tevő fórumokra. Olyan internetes helyekre (is), ahol nem sablonos kérdésekre nem sablonos válaszok születnek. No nem „végső ítéletek”, melyeket aztán rendszerint újabb „végső ítéletek” szoktak felülírni ugyanazon témában, hanem az eleven Krisztus-hit gyökeréből sarjadó mondatok. Tisztelettel a sokféleképp kerekedő emberi tapasztalatok iránt – és a közös bölcsesség felé nyilvánuló alázattal. Elsősorban az életvezetés, a hit és az egyház, a katolikus tanítás és „a világ” kérdései merülnek fel ezeken az oldalakon, gyakorta igen mélyről – nemegyszer bizony rázós témákat vetnek fel Jézus Társaságának tagjai. De nincs mitől félni. Vagy van? De nincs. Az igazság szabaddá tesz, ugye.

Ha egy kis idő kihagyása után kapaszkodunk újra a hálóba a www.jezsuita.blog.hu vonalon, bizony elfog a bőség zavara. Így érdemes rendszeresen szembenézni azzal, mi is foglalkoztatja a hit, az értelem és a mindennapi élet kapcsolatát kutató, a hitetlenséget a nehéz kérdések bátorságával nem összekeverő embereket, akik az interneten is Isten nyomait keresik.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .