Első alkalommal

A táborba közvetlen hozzátartozóik és állandó kísérőik nélkül érkeznek a mozgáskorlátozottak. Alkalmi segítőjük egy fiatal önkéntes lesz, akit a szeretetszolgálat munkatársai előzetesen felkészítettek kerekes székben élő társuk ellátására. A közösen töltött idő mindkettőjük számára emlékezetes élmény lesz. Találkozásaik eredményeképpen megszűnnek majd a sérült emberekhez kapcsolódó előítéletek és tévhitek, leomlanak a kerekes székben élő embereket a mindennapokban körülvevő láthatatlan falak.


A nemzetközi ifjúsági mozgássérült- táboroknak eddig összesen több mint tízezer résztvevője volt. Ezek a világszerte megrendezett találkozók ezrek életét változtatták meg. Előfordult, hogy a táborban kötött ismeretségből később házasság lett, és sokan merítettek bátorságot ahhoz is, hogy kimozduljanak bezárt környezetükből, tanulni kezdjenek vagy munkát keressenek.

Tavaly a Magyar Máltai Szeretetszolgálat volt a házigazdája a huszonkilencedik nemzetközi tábornak. Huszonkét országból négyszáznegyven vendég érkezett a Balaton partjára. Idén Finnországban rendezik meg a mozgássérült fiatalok nemzetközi találkozóját. A tavalyi tábor sikerén felbuzdulva a szeretetszolgálat vezetése úgy döntött: 2013-ban megrendezi az első hazai mozgáskorlátozott-tábort Kárpát-medencében élő fiatalok számára. Kétszázötven vendéget várnak Balatonföldvárra. A magyarországi kerekes székesek mellett Erdélyből, Kárpátaljáról és Felvidékről is jelezték részvételi szándékukat mozgáskorlátozott fiatalok.

A szeretetszolgálat támogatók segítségét kéri a rendezvény megvalósításához. Az 1350-es adományvonalon keresztül bárki hozzájárulhat a tábor költségeihez, egy hívás kétszázötven forintos segítséget jelent. További részletek a máltaiak honlapján olvashatók: www.maltai.hu

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .