Ázsia

Keresztények és buddhisták tisztelik az életet

A Vallásközi Párbeszéd Tanácsa május 18-án üzenetet adott ki a buddhista Vesakh ünnepe alkalmából. Korea és Tajvan buddhista közösségei május 21-én tartották Buddha megvilágosodásának ünnepét. Thaiföld, Mianmar, Kambodzsa, Nepál és Szingapúr május 28-án, más országok március közepén tartották az emléknapot. „Keresztények és buddhisták tisztelik az emberi életet, amely a minden élőlény iránti tisztelet alapja” – olvasható az üzenetben. Jean-Louis Tauran bíboros, a tanács elnöke utalt rá, hogy a katolikus és a buddhista közösségek vallásközi párbeszéde elvezetett annak tudatosításához, hogy közös megbecsüléssel vagyunk olyan értékek iránt, mint a természet tiszteletben tartása, az elmélkedés, az alázatosság, az egyszerűség, a könyörület és a nagylelkűség.

Pápalátogatás Kínába?

José Lai Hung-szeng, Macao püspöke annak a reményének adott kifejezést a portugáliai apostoli látogatás alkalmából, hogy a pápa még ebben az évszázadban Kínába látogathat. A püspök reméli, hogy XVI. Benedek pápa lesz ez a pápa, és jövőre sor kerülhet az útra.

Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, az InfoCatho, a KAP, a KNA, valamint a La Croix információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .