Róma – Vatikán

ASIR olasz katolikus hírügynökség közlése szerint a mintegy háromszázötven fős római, illetve Lazio tartománybeli közösség ajándékként éli meg a látogatást. Kruse szerint örvendetes egybeesés, hogy a pápa látogatására nagyböjt negyedik vasárnapján kerül sor, hiszen ez a liturgikus naptár szerint az öröm és az ünnep ideje. „Szép jel ez a pápával közösen megtartott szertartáshoz is, hiszen felsejlik előttünk húsvét fénye. Ezt élik meg a világon a keresztények: még nem vagyunk a mennyekben, de tudjuk, mi jön majd el; s ezt élik meg az egyházak is: nem vagyunk egységben, de együtt haladunk a szeretetközösség útján. Ezért mondhatjuk szívből, hogy örömteli nap lesz számunkra” – nyilatkozta a lelkész. A közös szertartás és imádság után a tervek szerint szűk körű találkozásra kerül sor a pápa és az evangélikus közösség mintegy tíz-tizenkét fős tanácsa között.

 XVI. Benedek üzenete Brazíliába

A Szentatya személyes üzenettel fordult a brazil egyház híveihez az idei nagyböjtben újra megrendezett Testvériség-kampány alkalmából. Az üzenet mottója: „Nem szolgálhattok egyszerre Istennek és a pénznek.” A pápa emlékeztet arra, hogy mind a vagyon iránti vágy, mind az igazságtalanság csírái a szívben gyökereznek. Így mindenkit arra bátorít, hogy legyen igaz tanúja Isten szeretetének, segítsen másoknak kijutni a belső üresség sivatagából. Rá kell találnunk az élet ösvényére, amely éppen ahhoz vezet, akitől az élet származik. Mi azért létezünk – zárja üzenetét XVI. Benedek –, hogy megmutassuk az embereknek Istent. Mert ott kezdődik az igazi élet, ahol Isten van.

Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, az InfoCatho, a KAP, a KNA,
valamint a La Croix információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .