Röviden

A Cathobel belga katolikus hírügynökség tájékoztatása szerint a csoport találkozott mind a hivatalos kínai egyház, mind a Rómához hű földalatti egyház képviselőivel. A küldöttség felkereste a belga misszionáriusok sírjait is. A püspökök pekingi megbeszéléseik után a senjangi egyházmegyében felkeresték a „fenyők falva” helységet, ahol másfél ezer ember részesítette őket ünnepélyes fogadtatásban. A szívélyes találkozó végén kínaiul imádkozták el a miatyánkot. (SIR/Vatikáni Rádió)

Srí Lankán megöltek egy katolikus papot

A katolikus pap, aki tevékenyen küzdött az emberi jogokért, a Sri Lanka északi részén történt katonai támadás során halt meg. A spanyol EFE hírügynökség tájékoztatása szerint M. X. Karunaratnam szerzetes éppen autójában volt, amikor golyótalálat érte a fejét. Karunaratnam elnöke volt annak a szervezetnek, amely feljelentette a biztonsági erőket az általuk elkövetett erőszakos cselekmények miatt, és lelki segítséget nyújtott a konfliktusok áldozatainak – olvasható a Radio Vaticana honlapján. (Magyar Kurir)

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..