Oroszország

Néhány hónappal ezelőtt a Vatikánban fölvett videón a pápa oroszul üdvözli a nézőket. A boldogság keresésére csak Istenben találhatunk teljes és végleges választ – üzente az orosz állampolgároknak XVI. Benedek. A Szentatya üzenetében Oroszország nagyságát méltatja különböző szempontból: területi kiterjedésében, hosszú történelmében, hatalmas lelkiségében. Az európai földrész egét elsötétítő árnyakat ragyogó fény győzte le. Ez a fény a számtalan vértanútól ered, akik – katolikusok, ortodoxok és más hívők – a kegyetlen üldöztetések nyomása alatt haltak meg.

Ortodox-katolikus bizottsági ülés

„Jóindulatúbbak és igazságosabbak egymással a két egyház képviselői a hivatalos nyilatkozatokban” – állapította meg örömmel az ortodox-katolikus vegyes bizottság, mely március 27-én ült össze Vlagyimirban. A franciaországi orosz ortodox egyház honlapján szereplő hír szerint a vegyes bizottság legutóbbi ülésén azt vizsgálta meg, miként alkalmazzák előírásait a lelkipásztori gyakorlatban, valamint hogy milyen szinten áll a két egyház együttműködése a médiában. A katolikusok és az ortodoxok egyre gyakrabban támogatják egymás kezdeményezéseit.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .