Európa

Az EU állandó első elnöke hívő katolikus

A flamand Herman Van Rompuy kereszténydemokrata belga miniszterelnök, akit november 19-én az Európai Unió rendkívüli csúcstalálkozója az unió első állandó elnökévé nevezett ki, 1947. október 31-én Etterbecjkben született. Brüsszelben katolikus kollégiumban érettségizett és a löweni katolikus egyetemen 1968-ban filozófiai, 1971-ben üzemgazdaságtani diplomát szerzett. Kíváló diplomáciával sikerült enyhítenie a belgiumi vallon-flamand feszültséget. Godfried Danneels brüsszeli bíboros érsek köszöntésében azt kérte, legyen olyan karmestere „az európai szimfonikus zenekarnak”, aki hiteles „örömódát” szólaltat meg. Szolgálja olyan jól Európa egységét, mint hazájáét.

Püspökök tiltakoznak

Az osztrák püspökök nyilatkozata szerint a január 1-jén életbe lépő, az egyneműek élettársi kapcsolatáról szóló törvény „nem helyénvaló, és szükség sincs rá, mivel a hatályos polgárjogi rendelkezések is megfelelő törvényi védelmet biztosítanak.” A rendelkezésnek „beláthatatlan következményei lesznek”.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .