Európa

 Az ateizmus új támadása ellen

Gebhard Fürst rottenburg-stuttgarti püspök az agresszív ateizmussal szembeni szellemi ellenállásra szólította fel a keresztényeket szeptember 20-án. Az idei Darwin-emlékév alkalmul szolgált arra, hogy Darwin fejlődéselméletét ismét kijátsszák az istenhit ellen. Pedig csak a teremtés kétféle szemlélet- és megközelítési módjáról van szó: a természettudományos és a teológiai szemléletről.

Német katolikus iskolák

Németországban a katolikus iskolák száma 1128, a tanulóik száma 370 ezer. Az iskolák közül 207 gimnázium, 164 reáliskola, 114 fő- és népiskola. A keleti tartományokban 50 katolikus iskola van.

Eucharisztikus kongresszus Írországban

Az 50. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 2012. június 10-17-én lesz Írország fővárosában, Dublinban. Mottója: Az Eucharisztia: közösség Krisztussal és egymással – közölték hivatalosan szeptember 23-án a Vatikánban. Az első kongresszust 1881-ben a franciaországi Lille-ben rendezték.

Katolikus Akadémia Franciaországban

A most alapított intézménynek 25 tudós, művész és más értelmiségi tagja van – jelentette a párizsi La Croix. Megnyitó kongresszusát október 23-án Isten, idő, élet címmel rendezik. Az akadémia a katolikus intelligenciát kívánja láthatóbbá tenni a közéletben. Az alapító tagok között neves jogászok, irodalmárok, filozófusok, teológusok, zenészek és a szellemtudományok más művelői vannak.

Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, az InfoCatho, a KAP, a KNA,
valamint a La Croix információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .