Nagyvilág

A „leprások anyja” nyocvanéves

Ruth Pfau német szerzetes nővér, orvosnő ötven éve dolgozik Pakisztánban a leprások gyógyításában és az egészségügyi nevelésben, megelőzésben. A „leprások anyja” szeptember 9-én töltötte be 80. életévét. A pakisztáni kormány 1980-ban tanácsadóvá nevezte ki a lepra és tuberkulózis elleni küzdelemben. Ruth Pfau Lipcsében született, a háború után orvosi diplomát szerzett, 22 évesen vette fel a keresztség szentségét, 1957-ben lépett a Mária Szíve Leányai kongregációba. Ötven éve él a 13 milliós pakisztáni Karachi nyomornegyedében, hosszú ideje már az általa létrehozott lepraközpontban dolgozik.

Kisboldogasszony kínai ünneplése

A sanghaji egyházmegye több mint háromszáz híve gyűlt össze szeptember 5-én She Shan kegyhelyén. A Szűzanya közbenjárását kérték, hogy az Úr több szent életű papot adjon az egyháznak, ahogy Aloysius Jin Lu Xian sanghaji püspök kérte a papság évére kiadott pásztorlevelében. A Fides missziós hírügynökség információi szerint a rózsafüzér elimádkozása és a szentmise bemutatása után a hívek virágokat és édességet helyeztek el Mária képe előtt tiszteletük jeleként. A sanghaji egyházmegyében nagy hagyománya van a Mária-tiszteletnek, amelyről a She Shan-i Miasszonyunk Mária-kegyhely tanúskodik. Ez a leghíresebb Mária-szentély Ázsiában.

A Cobrei Szeretet Szűzanyjának ünnepe Kubában

Szeptember 8-án minden kubai városban és plébánián megünnepelték a karibi ország védőszentjének emléknapját, akinek tisztelete a nem katolikusok körében is igen elterjedt. Idén a körmenetek és a zarándoklatok éppen egybeestek a 2012-es jubileum hároméves előkészületeinek kezdetével. Három év múlva emlékeznek majd meg ugyanis a Cobrei Szeretet Szűzanyja szobra megtalálásának négyszázadik évfordulójáról.

Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, az InfoCatho, a KAP, a KNA,
valamint a La Croix információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .