Amerika

Az Egyesült Államok püspökeihez hasonlóan, közvetlenül Barack Obama elnökhöz fordultak. Márciusban az USA püspökei a jelenlegi bevándorlási törvény módosításáért fordultak a kormányhoz, hogy szélesítse ki, tegye igazságosabbá és könyörületesebbé azt.

Pápai üzenet egy Argentín jótékonysági gyűjtésre

Idén szeptember 13-án, negyvenedik alkalommal rendezik meg a dél-amerikai országban a Más por Menos elnevezésű gyűjtést. Ennek témája: „Több szolidaritást a kisebb kirekesztés érdekében.” A pápa támogatva ezt a szolidaritási kezdeményezést, annak a reményének ad hangot, hogy ez hozzájárulhat a szegénység és a társadalmi egyenlőtlenség botrányának csökkentéséhez. Ezáltal beteljesíti az evangéliumi felszólítást, amely arra buzdít, hogy váljék lehetővé egy igazságosabb és szolidárisabb társadalom.

Hollywoodi film az El Caminóról

A 2010-es jubileumi év kezdete előtt Hollywood is felfedezte a Santiago de Compostelába vezető Szent Jakab-zarándokutat. Ősszel kezdik el Az út című film forgatását. A főszerepet Martin Sheen játssza; a filmet a színész fia, Emilio Estevez rendezi. „A film egy amerikai apáról szól, aki haza akarja szállítani Spanyolországban elhunyt fiai hamvait, s útja során felfedezi a Szent Jakab-út spirituális értékeit.”

Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, az InfoCatho, a KAP, a KNA, az AsianNews,
valamint a La Croix információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .