Németország

Karl-Theodor zu Guttenberg német gazdasági miniszter az új szociális enciklikáról azt írta a Cicero című politikai magazin augusztusi számában, hogy a pápa által javasolt „világhatóság” nem új, világméretű bürokrácia létrehozása, hanem a közös értékekben és célokban létrehozott egyetértés.

A pápa pentlingi otthona napenergia-erőművé válik

Kis napenergia-termelő erőművé válik Joseph Ratzinger pentlingi otthona, ahol abban az időszakban élt, amikor a regensburgi egyetemen tanított. A német DPA hírügynökség jelentése szerint az épület három kilométerre található a bajor város központjától. Pentlingben van eltemetve a pápa édesapja, édesanyja és nővére. A kezdeményezés előmozdítói szerint mintegy 54 négyzetméter felületű napelemrendszert szerelnek fel a házban, amely majd közel 5800 kilowatt energiát termel évente. A napenergia eladásából származó bevételt egy szervezetnek utalják át, amely hátrányos helyzetű fiatalok szakmai képzését támogatja. A pentlingi házat Joseph Ratzinger építtette 1970-ben.

Több muzulmán lakos

A német belügyminisztérium megbízásából készült tanulmány szerint sokkal több muzulmán él Németországban, mint amennyiről eddig tudtak. Eddig hivatalosan 3,5 millióra becsülték maximális létszámukat, most 4,3 millióra. Ez a lakosság 5,2 százalékának felel meg. Legtöbben Törökországból jöttek (63,2 százalék), délkelet-európai országokból 13,6 százalék. A Közel-Keletről 8 százalék, Észak-Afrikából hét százalék.

Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, az InfoCatho, a KAP, a KNA,
valamint a La Croix információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .