Nagyvilág

A France Presse arról számolt be, hogy a legsúlyosabb epizódra 12-én délután, a káld szertartású Notre-Dame-templomban került sor az iraki fővárosban. Egy autóba helyezett bomba négy személy – közöttük két keresztény –életét oltotta ki, a huszonegy sebesült közül tizenöten keresztények.
XVI. Benedek pápa üzenetben biztosította imáiról III. Emmanuel Delly bíborost, káld pátriárkát, valamint Bagdad katolikus és ortodox közösségét. A pápa imádkozik azért, hogy az erőszakos tettek elkövetőinek szíve megtérjen, illetve arra bátorítja a hatóságokat, hogy tegyenek meg mindent Irak összes lakójának igazságos és békés együttéléséért.

Kamerun:Húszezer felvonuló az abortusz ellen

Több mint húszezren vonultak fel július 11-én Kamerunban az abortusz legalizálása ellen. A menetet Christian Tumi bíboros, doualai érsek vezette. Nemrégiben a kameruni püspöki konferencia nyilatkozatot tett közzé, amelyben ellenzi az abortusz legalizálását.

Növekszik az USA-ban az abortuszt ellenzők száma

Az amerikai közvélemény egyre inkább az élet védelme mellett áll. Ez derül ki a Kolumbusz Lovagok és a Marista Intézet (Marist Institute) felméréséből. Eszerint a megkérdezettek 86%-a jelentős mértékben korlátozná az abortuszt. Tavalyhoz képest az életvédő állampolgárok száma öt százalékkal növekedett (44%-ról 49%-ra), míg az abortusz választhatósága mellett állók aránya 50-ről 48 százalékra csökkent. A megkérdezettek csupán huszonhárom százaléka gondolja úgy, hogy az abortusz minden körülmény között legyen legális. Jelentős mértékben növekedett az életvédők aránya az afroamerikai (41%-ról 54%-ra) és a latin-amerikai (39%-ról 43%-ra) közösségekben. A közvéleménykutatás további kérdéseket is elemzett. A megkérdezettek 80 százaléka szerint a törvénynek az anya és a születendő gyermek életét is védelmeznie kell. A válaszadók 79 százaléka szerint az orvosokat nem szabad kényszeríteni abortusz elvégzésére, amennyiben ez etikai értékeikkel szemben áll. A megkérdezettek 69 százalékának álláspontja szerint a vallási vezetőknek fel kell emelniük szavukat az abortusz ellen.

Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, az InfoCatho, a KAP, a KNA, valamint a La Croix információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .