Európa

Nyolcszázötven brit felnőtt keresztelkedett meg
A westminsteri főegyházmegyében húsvétkor több mint 850 ember részesült a keresztény beavató szentségekben. Közös ünneplésre hívták őket a westminsteri székesegyházba május 17-ére.

Ír főpásztorok a visszaélésekről

Írországban május 20-án tették közzé azt a több ezer oldalas jelentést, amelyet a gyermekekkel való visszaélést kivizsgáló bizottság készített. A bizottságot 2000-ben hozták létre azzal a céllal, hogy feltárja az 1930 és 1990 között az ország állami és egyházi nevelőintézeteiben elkövetett fizikai, szexuális és lelki bántalmazásokat. A kilenc évig tartó vizsgálat megállapította, hogy a kérdéses időszakban több tízezer gyermek szenvedett súlyos megrázkódtatásokat a katolikus intézményekben is. Sean Brady bíboros, armaghi érsek, Írország prímása a következőket nyilatkozta: „A jelentés a múlt sötét időszakára világít rá. Közzététele igazságosságot nyújt az áldozatoknak, és biztosítja, hogy ehhez hasonló visszaélések ne forduljanak többé elő.”

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .