Nagyvilág

Francis George bíboros, a püspöki konferencia elnöke is helytelenítette a meghívást, és „sok-sok katolikus” számára „zavarba ejtőnek” nevezte Obama meghívását és megjelenését az egyetemen. Végül is, amikor arról beszélt az elnök, hogy a nőknek joguk van eldönteni, alávetik-e magukat abortusznak, kifütyülték és közbekiáltásokkal félbeszakították az elnök beszédét. Igaz, az elnök azt is hozzáfűzte mondandójához, segíteni kell a nőket abban, hogy megtartsák gyermeküket. Az egyetemen kívül is tüntettek. A rendzavarókat kivezették, a kint tüntetők közül negyven embert eltávolítottak a rendőrök. Az amerikai közéletet jelentősen megosztja az abortusz kérdése. Felmérés szerint az elmúlt évben 54 százalékra nőtt az abortuszt ellenzők száma.

Gyermekkatonák a szalézieknél

A Srí Lanka-i katolikus egyház 4-500 tamil gyermekkatona megmentését vállalta, akiket a legutóbbi harcokban ejtettek foglyul a tamil tigrisek. A colombói kormány a szalézi szerzeteseket kérte fel gondozásukra. Tizenhét intézményük nagy része megtelt, és most sürgős szükségük van a bővítésre, hogy a gyermekkatonák (korábbi utcagyerekek, elhagyott árvák) esetleges további százait otthonhoz juttathassák.

Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, az InfoCatho, a KAP, a KNA, a La Croix, a Jeruzsálemi Latin Patriarchátus információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .