Nagyvilág

Megállapította, hogy veszélyben van az állam világnézeti semlegessége Indiában. Minden politikai párt beszél róla, de egyiket sem igazán érdekli a szegények, a peremre szorultak vagy azok helyzete, akik embertelen atrocitásokat, igazságtalanságokat, fenyegetéseket szenvednek el, vagy akiket elüldöznek őseik földjéről – mutatott rá az indiai érsek.

Megtekinthető a híres “Karoling Biblia”

A Szent Pál-év alkalmából Rómában kiállították a híres, IX. századi Karoling Bibliát, melyet több mint ezer éve a római Falakon kívüli Szent Pál-bazilika kolostorában őriznek. A kereszténység kultúrájának egyik legszebb kézirata most először kerül nyilvánosság elé, valamint a kiállítás alkalmával megtekinthető a bazilikához tartozó ezeréves bencés apátság is, amely egyébként a közönség előtt zárva tart. A Karoling Biblia 366 oldalas, csodálatos miniatúrákkal díszített eredeti kézirat, amely II. (Kopasz) Károly nyugati frank király megrendelésére készült 866-ban. A kódexet 875-ben a király német-római császárrá koronázásának alkalmával ajándékozta VIII. János pápának. A kiállítás április 19-én korabeli zenei koncerttel nyílt meg, és június 29-én, Szent Péter és Pál ünnepén zárul, amikor majd XVI. Benedek pápa elzarándokol Szent Pál sírjához.

Híreinket a Zenit, a Vatikáni Rádió, a Magyar Kurír, a CNA, a KAP, a KNA, a La Croix, a Jeruzsálemi Latin Patriarchátus, a LifeSite News információi alapján állítottuk össze.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .