Innen-onnan

Egyre nő a feszültség és az attól való félelem, hogy hindu szélsőségesek ismét megtámadhatják őket, különösen most, hogy májusban politikai választások lesznek. A keresztényüldözés az első napirendi pont volt az ország latin szertartású püspökeinek plenáris ülésén, amelyet február közepén tartottak. A főpapok tájékoztatása szerint mintegy négyezer a menekültek száma Orissa államban. A helyi hatóságok továbbra sem biztosítják a keresztény közösség védelmét, mivel az erre a célra kirendelt szövetségi rendőrség tagjainak létszámát hatezerről háromezerre csökkentették.

Megöltek egy spanyol papot Kubában

A havannai érsekség jelentése szerint holtan találták az ötvenkilenc éves, spanyol származású Eduardo de la Fuente Serranót a kubai főváros egyik külső negyedében. A pap holttestén található szúrt sebek erőszakos halálra utalnak. A lelkipásztor kiégett autóját a holttesttől húsz kilométerre találta meg a rendőrség.

Meghalt a kínai földalatti egyház „szóvivője”

A közelmúltban elhunyt Andrew Tsien Chih-chun püspök Meghatározó személyisége volt a földalatti és a kínai hivatalos egyház közötti párbeszédnek. Tsien püspök a nyugdíjba vonulása után még több erőfeszítést tett a két irány összebékítésére. Mint mondta, „szükséges, hogy a földalatti egyházzal együtt nyerjük el a vallásszabadságot és az emberi méltóságot. Ez a szabadság és méltóság Isten ajándéka – semmiféle politikai hatalom nem veheti el – ellenkezőleg, tisztelniük és védeniük kellene.”

Papi teremfoci-bajnokság Portugáliában

Vila Nova da Famalicao városa adott otthont február 17- től 19-ig a Champions Clerum nevű teremfoci-bajnokságnak, amelynek résztvevői kizárólag papok. A tornán tíz ország csapatai mérték össze erejüket. A résztvevők Fatimába is ellátogatnak. A trófeát Lengyelország csapata nyerte el, a hazaiak a másodikak lettek. A magyar papi válogatott a kilencedik helyen végzett.

Híreinket az AFP, az AsiaNews, a CEF, a KAP, a KNA, a La Croix,

a Magyar Kurír, valamint a Vatikáni Rádió anyagaiból válogattuk

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .