Ázsia

– Ez áll a vietnami miniszterelnök január 6-án közzétett új határozatában, amely az egyházi földterületekre és tulajdonokra vonatkozik. Az állam által 1991. július 1-je előtt államosított ingatlanokat nem adják vissza tulajdonosaiknak.

Az indiai Orissza államban enyhült a feszültség

Az elmúlt hónapokban szabályos üldözést indítottak hindu szélsőségesek az indiai keresztények ellen, ami az egész világon tiltakozást váltott ki. Orissza államban mintegy 13 ezer hívő vett részt a menekülttáborokban megtartott karácsonyi szertartásokon. Néhány nappal ezelőtt az indiai legfelsőbb bíróság kötelezte Orissza államot, hogy garantálja a vallási kisebbségek biztonságát. „Számunkra nem létezik a bosszú, ez a szó nincs benne az evangéliumban” – jelentette ki Machado püspök. „Mi a kiengesztelődés mellett vagyunk, mindent megteszünk a béke érdekében.” Nagyon hálásak az indiai keresztények XVI. Benedek pápa bátorító szavaiért. Reménykednek, hogy az erőszak nem ismétlődik meg.

Híreinket az AFP, az AsiaNews, a CEF, a KAP, a KNA, a La Croix, a Magyar Kurír, valamint a Vatikáni Rádió anyagaiból válogattuk.  

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .