Béke és békétlenség

A határozat hangsúlyozza a korábban vagy még jelenleg is konfliktusban álló országok közötti kiengesztelődési folyamatok sürgősségét, és kiemeli a felek közötti párbeszéd fontosságát a kölcsönös tisztelet és elfogadás jegyében. Az igazság és az igazságosság keresése elengedhetetlen a hiteles kiengesztelődés és a tartós béke szempontjából. A nemzetközi kiengesztelődés évét meghirdetve az ENSZ bátorítja a nemzetközi közösséget, hogy továbbra is elkötelezetten munkálkodjék a kiengesztelődés folyamatának megvalósításán, a stabil és hosszan tartó béke elérése reményében.

Tanulmány az erőszakos média következményeiről

Februárban teszik közzé azt a tanulmányt, mely a médiumok által bemutatott erőszakos tartalmú hanganyagok, filmek, képek és a fiatalok erőszakos viselkedése közötti összefüggést vizsgálja. A kutatásokat 2004-ben kezdte meg az Egyesült Államokban működő Betegség Felügyeleti és Megelőzési Központ. „Azok a fiatalok, akik nincsenek kitéve az erőszakos médiának, nem annyira hajlamosak az erőszakos viselkedésre” – állapítja meg Paul Boxer, a felmérést végző egyik kutató.

Híreinket az AFP, az AsiaNews, a CEF, a KAP, a KNA,a La Croix, a Magyar Kurír,valamint a Vatikáni Rádió anyagaiból válogattuk. 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .