Európa

Jacques Perrier lourdes-i püspök azonban közölte, ezeket nem terjesztik fel kivizsgálásra, vajon csodás gyógyulások-e. Mint mondta, a betegek orvosi kezelésben is részesültek, és nem zárható ki a pszichikai okok hatása sem. 2006 óta a nemzetközi orvosi bizottság három fokozatban tárgyalja a kegyhelyen történő gyógyulásokat. Először megvizsgálják, hogy „váratlan” gyógyulásról van-e szó. Másodszor megállapítják, hogy bizonyított gyógyulás történt-e. Harmadszor döntenek arról, hogy a gyógyulás rendkívüli-e. Lourdes-ban 1858 óta mintegy harmincezer gyógyulás történt, közülük hatezer volt dokumentált, és kétezer minősült „orvosilag megmagyarázhatatlannak”. Összesen hatvanhét gyógyulást minősített az egyház csodás gyógyulásnak.

A brüsszeli Taizé-találkozó Afrikáért

A december 28-tól január 1-jéig tartó brüsszeli Taizé-találkozót megelőző sajtóbeszélgetésen Alois testvér és Hans-Gert Pöttering európai parlamenti elnök arra szólított fel, hogy Európa a jelenlegi pénzügyi válságban sem feledkezhet meg Afrikáról. Ez Európa erkölcsi és politikai vereségét jelentené. Negyvenezer európai fiatal részvételére számítanak ezen a 31. találkozón. Alois testvér, taizéi perjel azt is hangsúlyozta, hogy az európai politikából továbbra is hiányzik a kiengesztelődés szempontja. A pénzügyi válság hátterében is ez húzódik meg.

A pápa könyve oroszul

Világi könyvkiadó vállalkozott arra, hogy megjelentesse Joseph Ratzinger názáreti Jézusról írt könyvét orosz nyelven. A kötetet december 2-án mutatták be Moszkvában, a Lélek kulturális intézetben. A hit nem fél a tudománytól, ez a könyv nagy üzenete – mondta Paolo Pezzi érsek. A tudomány nem képes megcáfolni az evangéliumokból kirajzolódó Jézus-képet, ez a kép több mint kétszáz éves aprólékos, tudományos szövegvizsgálat ellenére megállja a helyét.

A válság a remény jele lehet

André Vingt-Trois bíboros, párizsi érsek szerint a pénzügyi válság a „remény jele” lehet. Ahhoz a felismeréshez vezethet, hogy a világ forrásai korlátozottak, és a végtelen fejlődés csak álom. A bíboros a hagyományos adventi szentmisén beszélt a politikai közélet embereihez december 2-án a párizsi St. Clotilde-bazilikában. Az új, igazságos világ ígérete nem utópia és nem illúzió – mondotta a bíboros -, hanem a meggyőződés és a cselekvés alapja.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .