Közép-Kelet

Iraki keresztényüldözés

A káld katolikus püspökök október 28-án üléseztek az autonóm kurd terület fővárosában, Arbilban, az apostoli nuncius részvételével. Rabban Al-Qas püspök a keresztények elleni erőszakot az iraki kormány tétlenségével magyarázta. De szerinte az amerikai megszálló erők és az ENSZ-képviselők is felelősek a kialakult helyzetért. A Mosul környéki erőszak az első század keresztényüldözéseit idézi. A tragédia már a háború kitörésekor, 2003-ban kezdődött.

A pápa küldötte Örményországban

Leonardo Sandri bíboros, a Keleti Egyházak Kongregációjának prefektusa, XVI. Benedek pápa képviseletében vezette a szentszéki küldöttséget, amelynek programja Jerevánban kezdődött, az örmény genocídium emlékművénél. A katholikosz után a bíboros-prefektus és a többi küldött is imát mondott a vértanú keresztényekért. A katholikosz kihallgatáson fogadta a szentszéki küldöttség tagjait, biztosítva őket a pápa és a katolikus egyház iránti tiszteletteljes és testvéri érzelmeiről. Leonardo Sandri bíborost fogadta az örmény köztársasági elnök is.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .