Ázsia

A hatvanöt esztendős főpásztor filozófiát és teológiát tanult, de csak ötvenegy évesen lett pap, mert a kormány nem engedélyezte pappá szentelését. Hosszú ideig borbélyként dolgozott, és külső munkatársként segítette a lelkipásztori szolgálatot a plébánián. – Ho Si Minh városba Pierre Nguyen Van Khamot nevezte ki segédpüspöknek a pápa. Az ötvenhat éves főpásztort 1980-ban szentelték pappá. Kezdetben plébánosként szolgált, majd Ho Si Minh város (Saigon) székesegyházának helynöke volt, tanított a helyi Szent József nagyszemináriumban, pasztorális teológiából doktorált a washingtoni katolikus egyetemen, 2008 márciusa óta a vietnami püspöki konferencia titkára. (Vatikáni Rádió)

Mosszulból menekülő keresztények

Duraid M. Kashmula tartományi kormányzó szerint az állandó erőszak miatt már ezer család menekült el a Mosszul környéki keresztény kisvárosokból. Az Al Kaida terrorszervezetnek tulajdonítja a keresztények elleni terrort. Az iraki belügyminisztérium október 12-én 900 rendőrt vezényelt Mosszulba és környékére a keresztények védelmére. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .