Elkísérni az embereket, mint Jézus

Fotó: Lambert Attila

 

Tizenhatodszor rendezte meg a plébániai lapok szerkesztőinek szakmai találkozóját a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége. Az idei találkozónak, amely a Magyar ­Kurír és az Új Ember közreműködésével jött létre, a Pécsi Egyházmegye adott otthont október 13. és 15. között.
A háromnapos eseményen az ország minden részéből, valamint a Délvidékről érkezett, többnyire amatőr újságírók és szerkesztők vettek részt több mint húszan.
Udvardy György pécsi megyéspüspök az Egyház és a sajtó kapcsolatáról tartott előadást. A főpásztor szerint az egyházi médiának úgy kell teljesítenie küldetését, ahogyan Jézus viselkedett az emmauszi tanítványokkal: kísérnie kell az embereket azokon a területeken, amelyek foglalkoztatják őket. Jézushoz hasonlóan inkább hallgassuk meg az embereket, mint beszéljünk – javasolta a püspök. A rendezvényen bemutatkozott a Pécsi Egyházmegye négyfős kommunikációs csapata: Horváth-Baán Anikó, Sasvári Bernadett, Molnár Gitta és Komáromi Csaba. Kuzmányi István, a ­Magyar Kurír és az Új Ember igazgató-főszerkesztője arról beszélt, miért nélkülözhetetlen, hogy az Egyház jelen legyen a közösségi médiában is, mint olyan helyen, ahol a ma embere megtalálható. Agonás Szonja, a Magyar Kurír vezető szerkesztője arra vonatkozóan adott ötleteket a sajtóapostoloknak, hogyan legyenek figyelemfelkeltők, mégsem bulvárosak. Baranyai Béla, az Új Ember vezető szerkesztője a sajtóműfajokról adott alapos elméleti áttekintést, az egyházi események fotózásáról pedig Lambert Attila, a Magyar Kurír és ­Loósz ­Róbert, a Pécsi Egyházmegye fotósa tartott képekkel gazdagon illusztrált előadást.
A szakmai elmélyülés mellett a résztvevők bepillantást nyerhettek a Pécsi Egyházmegye múltjába a püspöki palota és a kincstár megtekintésekor.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .