Elismerések

 

Kitüntetések a főváros napján

 

Budapest születésnapján a várost alkotókat ünnepeljük. Kitüntetésben részesülnek azok a művészek, tanárok, orvosok, sportolók, városvédők, a közszolgálatban kiválóan teljesítők, akik nehezebb körülmények között is maradandót alkotnak, s munkájuk nagyban hozzájárul ahhoz, hogy Budapest jó híre, szellemi rangja növekedjék. Nélkülük elképzelhetetlen lenne a főváros biztonságos és megfelelő színvonalú működése – mondta beszédében Tarlós István főpolgármester azon az ünnepi közgyűlésen, amelyet a főváros napja, Budapest egyesítésének 140. évfordulója alkalmából rendeztek november 15-én.

 

A Fővárosi Közgyűlés Budapestért díjat adományozott Morva Emíliának, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régióvezetőjének, aki az indoklás szerint a fővárosban élő vagy tartózkodó, segítségre szoruló emberek élethelyzetének javításában végzett kiemelkedő munkájának elismeréséül vehette át a díjat. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat régióvezetőjével a Magyar Kurír Társtalanság és személyes segítés címmel közölt interjút a hajléktalanságról és a segítségnyújtás lehetséges módjairól. Zalabai Gábor-díj – A Budapestiek Esélyegyenlőségéért díjat adományozott a közgyűlés Fehér Anna szerzetes nővérnek (képünkön), a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvoda, Általános Iskola igazgatójának a halmozottan sérült, mozgásszervi fogyatékossággal élő látássérült gyermekek gondozása, oktatása érdekében végzett kiemelkedő és áldozatos munkásságáért.

Magyar Kurir

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .