A Lágymányosi lakótelep szívében

A falak még csak félig állnak, és az épületben láthatóak az elmúlt napok esőzéseinek nyomai, de a hideg beálltával már az altemplom vakolását kezdik meg a munkások, az építésvezető pedig azt ígéri, hogy jövő augusztusban felszentelheti a templomot a főpásztor. Antal atya reméli, hogy a közel egy évszázadon át tartó templom nélküli élet után végre igazi otthonra lelnek a hívek, hiszen az istenháza mellett a földből most kinövő plébániaépület a modern közösségi tér minden követelményének meg akar felelni, hogy szívesen jöjjenek ide hittanórára a gyerekek, legyen hely benne a fiatalok programjainak és a környék társaságra és együttlétre vágyó nyugdíjasainak egyaránt.


A templomot körüljárva a plébános úr a zöldterületről is beszél, az épületet díszítő virágokról és a gyerekek játszóhelyéről, hiszen úgy tervezik, hogy a templomtér nem szigetelődik majd el a környezetétől, inkább meg akarja szentelni azt. A kövezeten kirajzolódó pásztorbot utal egyrészt az egyházmegye és a plébánia védőszentjére, Szent Adalbertre, a Magyarországhoz kötődő első vértanú püspökre, másrészt Boldog Meszlényi Zoltánra, aki esztergomi segédpüspökként lett az istentelen kommunista diktatúra áldozata.

 

A Boldog Meszlényi Zoltán püspök tiszteletére épülő templom támogatható a lágymányosi templom építéséért létrehozott számlaszámon: 11702036-20715335-00000000

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .