Életünk gyümölcsei

Ezüst Nyár címmel harminchatodik alkalommal rendezett tábort a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége szeptember 2. és 8. között Balatonszemesen, idősek számára. A résztvevőknek szeptember 6-án Varga László kaposvári megyéspüspök tartott előadást.
A püspök hivatásáról, szemináriumi éveiről, illetve püspöki szolgálatáról beszélt, majd a Kaposvári Egyházmegyében működő Imádság Háza szolgálatról és a Jó Pásztor Imaközösségről szólva imára és a szenvedések felajánlására buzdította a tábor mintegy százhúsz résztvevőjét.
„Ima nélkül nem működik a kereszténység, az egyházmegye és a püspökség sem. Az ima a forrás. Ima nélkül olyanok vagyunk, mint a villamos, amely sínen van, de nincs összekapcsolva a felsővezetékkel. Nagyon szép a villamos, lehet benne üldögélni, de csak akkor utazhatunk vele, ha kapcsolatban van az áramforrással. Ha rácsatlakozunk a felsővezetékre, akkor van erőtér, amely mozgásba hozza az életünket. Nagyon szeretném, ha az Imádság Háza szolgálathoz kapcsolódva létrejönnének olyan csoportok, helyek, ahol együtt imádkozhatunk. A papjaimat is szeretném imaközösségbe szervezni. Ez is alakul, formálódik, már sok olyan kezdeményezés létezik, amelyben folyamatos az imádság és a dicsőítés – mondta Varga László.
Egyházmegyénk missziós terület, s az imának, illetve a szenvedések felajánlásának komoly gyümölcsei vannak. Ha valaki szenvedést hordoz, és úgy látja, hogy értelmetlenül szenved, azt arra kérem, adjon értelmet a szenvedésének. Ajánlja fel a szenvedését azért, hogy legyenek olyan hivatások az egyházmegyénkben, akik vállalják a missziót, azt, hogy elmennek az emberek közé” – fogalmazott a főpásztor.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .