Segítő akciókat támogat az Elmű–ÉMÁSZ

Fotó: Merényi Zita

 

Hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) és az Elmű–ÉMÁSZ Társaságcsoport szeptember 6-án Budapesten. A szerződést Vecsei Miklós, a segélyszervezet alelnöke és Marie-Theres Thiell, az energiavállalat igazgatóságának elnöke írta alá.
Az együttműködés alapján az áramszolgáltató-csoport a jövőben minden évben támogat egy előre meghatározott, kiemelt esélyteremtő programot, amelyet a karitatív szervezet valósít meg.
A Máltai Szeretetszolgálat és az Elmű–ÉMÁSZ együttműködése évekkel ezelőtt kezdődött. A szociális programok mellett az energiavállalat olyan segítő akciókat is támogatott, amelyek a cég számára is fontos társadalmi kérdésekre keresték a megoldást. Ilyen volt az adósságkezelő program, amelyben a családok nemcsak a felhalmozódott közüzemi tartozásaikat rendezhették, hanem adóstanácsadáson és a tudatos fogyasztásra nevelő előadásokon vehettek részt. A cég a rászoruló családok energiafogyasztását csökkentő fejlesztéseket is támogatta.
A dokumentum ünnepélyes aláírása előtt Romhányi Tamás, az MMSZ kommunikációs vezetője köszöntötte a megjelenteket, és hangsúlyozta, a stratégiai megállapodás megkötésével a szeretetszolgálat és az energiavállalat együttműködése új szakaszba lép. Az együttműködés keretében többek között kiemelt figyelmet fordítanak az idősgondozás támogatására. Tavaly karácsonykor Marie-Theres Thiell személyesen kereste fel a segélyszervezet Batthyány téri intézményében gondozott időseket. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat legfontosabb szava a „jelenlét”. Távolról nem lehet segíteni, találkozni – mondta beszédében Vecsei Miklós, majd köszönetét fejezte ki a partnerségért és a közös projektekért Marie-Theres Thiell elnöknek és Irlanda Boglárkának, az Elmű–ÉMÁSZ igazgatósági megbízottjának. Marie-Theres Thiell szintén az együttműködés kezdeteire tekintett vissza. Megemlítette, hogy különösen megérintette a Batthyány téri idősek otthonában tett látogatása. „Nagy segítséget jelent az idősellátás, de mindennél fontosabb a személyes jelenlét” – hangsúlyozta az Elmű–ÉMÁSZ elnöke.
A cég vezetője kifejtette, Budapest gyönyörű város, azonban ha a városhatárokon kívül merészkedünk, láthatjuk, hogy nagyon sok még a tennivaló. Egy energiavállalatnak különösen fontos ezt figyelembe vennie, hiszen felelősséggel tartozik a fogyasztók iránt. Ez a megegyezés garancia a hosszú távú együttműködésre, „egy újabb lépés a nagy legójátékban, amelyet együtt rakosgatunk” – zárta beszédét Marie-Theres Thiell.
Ezt követően került sor az együttműködési szerződés ünnepélyes aláírására. Vecsei Miklós ajándékkal készült erre az alkalomra: A befogadás emlékműve kicsinyített mását adta át az energiavállalat elnökének. Az eredeti alkotás az MMSZ zugligeti országos központjának, a Befogadás Házának udvarán áll.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .