Életed az üzenet

Fotó: Kling Márk

 

A Katolikus Egyházban diakónusként vagy szerpapként emlegetett egyházi személy a püspök segítőjeként dolgozik. Feladata például a hitoktatás, az evangélium hirdetése, de a szegények, az elesettek, a betegek és a haldoklók lelkipásztori gondozása is. Életével tanúskodnia kell Jézus Krisztus örömhíréről.
Varga László megyéspüspök homíliájában arra hívta fel a szentelendő figyelmét, hogy Isten választotta ki küldetésére, ami nem más, mint hogy tanúságot tegyen a feltámadt Krisztusról. „Életed az üzenet, a szó nem elég – hangsúlyozta a főpásztor. – Mondhatunk bármit, csak papolunk, ha szavaink mögött nincs ott fedezetként az életünk. Te magad vagy az üzenet, és mindenki azt fogja figyelni, hogy ez mennyire jelenik meg az életedben, Istennek bemutatott szentmise lesz-e az életed.”
A megyéspüspök hozzátette, a diakónus nem csupán tanú; prófétaként is teljesítenie kell küldetését. „A próféta pedig nem a saját üzenetébe szerelmes – hangsúlyozta Varga László. – Azok a hamis próféták. Az igazi próféta Istenbe szerelmes, és olyan, mint a mágneses tű: bárhol legyen is, az élete mindig Isten felé fordul, mindig róla tesz tanúságot.”
A főpásztor arra kérte a szentelendőt, mindennap gondoljon arra, mennyivel többet ér a verebeknél és a mezei virágoknál. „Az aggódás a keresztények súlyos betegsége. Gyógyítsd őket! Ám ezt csak úgy tudod megtenni, ha te magad már kigyógyultál ebből a betegségből. Ehhez gyermeki hit és Istenben való bizalom kell” – fogalmazott Varga László.
Diakónusi szolgálatát Pisztora Ferenc a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyház plébániáján teljesíti. Három diakónustársával együtt készül a júniusi papszentelésre.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye; Somogyi Hírlap

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .