Elemi csapás

A nemzetközi segélyszervezetek mindent megtesznek, hogy javítsanak a helyzeten: tonnaszám szállítják az élelmiszereket az országba. A Shabaab terroristáinak meg kellett hátrálniuk az Afrikai Unió hatezer ugandai és háromezer burundi katonája előtt. De a veszély, az alapprobléma megmaradt. Többről van szó, mint ami segélyszállítmányokkal orvosolható.

Mit tehet Európa, ahol Philip Blond brit konzervatív politológus, David Cameron miniszterelnök tanácsadója szerint a társadalom felbomlott? Az 1968-as lázadásokkal kezdődött, és a keresztény erkölcsi hanyatlásba torkollott.
Vajon elemi csapás az is, ami a tőzsdék világában történik? Ugyan miért van oly nagy szerepe a gazdaságban még mindig a spekulációnak az ember java és munkája előtt? Ez sem csak elemi csapás, hanem erkölcsi kérdés is: Mogadishuban, Londonban és a svájcifrank-alapú hiteleket kínálók és felvevők világában egyaránt.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .