Elefántcsontpart üzenete

London kékbe öltözött ezen a május 19-én, mert a kék mezes Chelsea nyerte Münchenben a BL-döntőt Didier Drogba tizenegyesével. Több ezer londoni fiatal azt üzente, hogy lehet örülni fegyelmezetten is a győzelemnek, nem lesz jobb az öröm sörösüvegekkel, őrjöngve, verekedve. A hírhedt angol szurkolók talán tanultak az üzenetből.Diákkorom szerzetes-gimnáziumának testnevelő tanára a Fradi kapusaként lábával mindig keresztet rajzolt meccs elején a kapuba, mintegy fohászként. Mindnyájan ismerjük ezeket a példákat. A Chelsea egyik játékosát, az elefántcsontparti Didier Drogbát sem babonaság vezethette. A kiváló játékos nyilatkozatából is kiderült, hogy hívő katolikus, sokat imádkozik. Az általa belőtt mindkét döntő gól után keresztet vetett. Megköszönte Istennek, hogy sikerült gólt lőni, szurkolók százezreinek örömet okozni, gyerekeknek kedvet ébreszteni az egészséges, sportos életmódhoz. „Isten csodálatos” – üzente Drogba mindnyájunknak hitvallását.

Nem zavarta, hogy tanúságtételét angol földön kiáltotta világgá, ahol újabban már úgy értelmezik egyesek a demokráciát, hogy közalkalmazott (akár egy betegápoló) nem hordhat nyakában keresztet, mert azzal megsérti esetleg a beteg szabadságát.
Drogbát tavaly az amerikai Time magazin olvasói a világ száz legbefolyásosabb embere közé választották. Adja Isten, hogy hitvallása befolyással legyen megannyi angol és hazai focirajongó életére!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .