Együtt ünneplünk a pápával

A világesemény utolsó napjaiban a helyszínre látogat XVI. Benedek pápa is. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia úgy határozott, hogy az Ausztráliában zajló nemzetközi eseménnyel párhuzamosan, számos európai országhoz hasonlóan, Magyarországon nagyszabású találkozót szervez, amely tematikájában és felépítésében hasonlít majd a sydney-i rendezvényhez, de a magyarságot érintő témák és gondolatok is jelentős szerepet kapnak majd a napok során. Ez lesz tehát a Magyar Sydney – Magyar Katolikus Ifjúsági Napok, július 17. és 20. között Egerben. A Magyar Sydney mottója: Tanúim lesztek – amely a sydney-i rendezvény mottójához kapcsolódik: „Amikor leszáll rátok a Szentlélek, erő tölt el benneteket, és tanúim lesztek” (ApCsel 1,8).

A találkozó célja: együtt élni és ünnepelni a világegyházzal, a Szentatyával, a sydney-i ifjúsági világtalálkozó résztvevőivel és a magyar katolikus fiatalokkal. Nagy hangsúlyt kap a rendezvényen a 2008-ra meghirdetett Biblia évének méltó megünneplése is. A Magyar Sydney-re nemcsak magyarországi, hanem a határokon túli magyar katolikus fiatalok is meghívást kapnak, a szervezők mintegy háromezer fő részvételére számítanak. Hasonló léptékű országos katolikus ifjúsági találkozóra 2000 nyarán került sor Zánkán. A programot az egri főegyházmegye a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottsága közreműködésével szervezi.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .