Együtt a közös célokért

Az első nap délelőttjén P. Erhard Rauch SDS, az Osztrák Férfi Szerzetesek Konferenciájának főtitkára volt az ülés vendége. Előadásában bemutatta szerzetesi konferenciájuk tevékenységét, válaszukat az osztrák egyház kihívásaira. Az előadást eszmecsere követte, amelyből számos gondolatot meríthettek a magyarországi elöljárók. A délután témája a szerzetesek képzése és nevelése volt. Orosz Lóránt OFM, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola rektora és Deák Hedvig OP rektorhelyettes a főiskola képzési lehetőségeiről adott tájékoztatást.

Mivel az FSzK tisztségviselőinek lejárt a megbízatása, tisztújításra is sor került az ülés második napján. A plenáris ülés a következő három évre megválasztotta az Állandó Bizottságot, az pedig az elnököt Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát személyében. Az Állandó Bizottság tagjai: Urbán József piarista, Magyar Gergely ferences, Lukács János jezsuita és Juhos Ferenc verbita tartományfőnökök.

A szerzetesek a találkozó során keresték közös céljaik – például az oktatás, a szerzetesnevelés vagy az energiagazdálkodás – együttes képviseletének lehetőségeit. Az elöljárók úgy értékelték, a plenáris ülés mindegyikük számára erőt, a gondok őszinte megbeszélésének lehetőségét, bátorítást jelentett a további munkához.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .