Egyszerű és szép

Fotó: Székelyhon.ro

 

A sajtótájékoztatót a pápalátogatás liturgikus bizottságának képviseletében László Attila plébános, valamint az eszközök egy részének megvásárlását támogató és az evange­liári­umot kiadó Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) képviseletében Szász Jenő elnök tartotta. Az eseményen jelen volt Küsmődi Csongor-Ignác kispap, valamint Jánossi Imre zetelaki segédlelkész, akik szintén a pápai liturgia előkészítésén dolgozó csapat tagjai.
László Attila elmondta, amikor kiderült, hogy ő felel az oltár berendezéséért és a liturgia bemutatásához szükséges kellékekért, arra törekedett, hogy mindenben Isten szépsége és Ferenc pápa közismert egyszerűsége fejeződjön majd ki. Barátokat szólított meg, plébániai közösségük tehetősebb tagjait, és az anyagi segítségüket kérte ahhoz, hogy a szentmiséhez szükséges kellékek az alkalomhoz méltók és egységesek lehessenek. A plébániai közösség tagja, Szász Jenő, az NSKI elnöke is a támogatók egyike lett; segítséget nyújtott a liturgikus tárgyak megvásárlásához, valamint az evan­geliárium elkészítéséhez. „Remélem, hogy a kellékek megfelelőképpen és alázattal fogják szolgálni a liturgiát, amelyet hamarosan Csíksomlyón ünnepelhetünk” – fogalmazott a plébános.

Forrás: Romkat.ro

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .