Egység, közösség és áldás

Fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

 

Lelkinappal ünnepelték az évfordulót a budapest-újpesti Egek Királynéja Főplébánián. A találkozó mottója ez volt: „A testvéri egység dicsérete” (Zsolt 133,1). Az ünnepi rendezvényen több mint ötven házaspár és négy pap vett részt.
Az elhangzott előadások az egység, a közösség és az áldás témaköréhez kapcsolódtak. A régiót alapító két házaspár tagjai életük példáin keresztül beszéltek a hitükről, a házasságban megélt egységükről, illetve az ezt veszélyeztető külső hatásokról. „Kettőnk egysége létrejön a házasságkötéssel, de igazi mélységében csak az Eucharisztiában élhetjük meg” – hangzott el.
A lelkinap második részében az előadó házaspár és Horváth Zoltán plébános arról beszélt, hogy a közösség megtartó erőt jelent a házasság és a papság szentségének megélésében is. Két fiatal házaspár pedig tanúságot tett arról, hogy életünk megannyi kisebb-nagyobb gondja hogyan alakul át áldássá a Jóisten segítségével.
A nap meglepetése volt a résztvevők számára, hogy az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Erdő Péter bíboros, prímás is.
Beszédében a főpásztor köszöntötte a jelen lévő házaspárokat, és szólt arról, milyen fontos szerepet töltenek be a közösségek az Egyházban. Huszonöt év, egy emberöltőnyi idő sokat jelent egy közösség életében, és ez a kitartás példaértékű lehet a külvilág számára – fogalmazott a bíboros, aki ünnepi áldásában részesítette a jelenlévőket.
A lelkinap hálaadó szentmisével zárult, melyet Horváth Zoltán mutatott be.

Pusztai Gyöngyi és János

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .