Egymillió csillag a szegényekért

Fotó: Marcali Gábor

 

A rendezvényt Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, valamint Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója nyitotta meg.
Veres András köszöntőjében azokra irányította a hallgatóság figyelmét, akik talán maguk előtt is szégyellik, hogy szükséget szenvednek. A karitász feladata, hogy elérje ezeket a „szemérmes szegényeket”. Kiemelte: a segítő szolgálat lényege a személyes kapcsolat. Arra buzdította a jelenlévőket, hogy gyújtsanak gyertyát egy-egy rászorulókért.
Écsy Gábor röviden felidézte az Egymillió csillag a szegényekért akció történetét, amely 1998-ban Franciaországból indult útjára, s ma már tizen­öt ország vesz részt benne évről évre. Hazánk hét évvel ezelőtt csatlakozott a programhoz, hogy felhívja a figyelmet arra: vannak nálunk sokkal szegényebb emberek is, akiknek napi megélhetési gondjaik vannak. Az országos igazgató hangsúlyozta: figyeljünk rájuk, segítsünk rajtuk. Az idei országos akcióban a Katolikus Karitász tizenegy egyházmegyei szervezete vesz részt, így a következő hetekben az ország több mint százharminc településén gyúlnak ki a szeretet lángját szimbolizáló mécsesek.
A győri Széchenyi téren rövid műsorral, közös gyertyagyújtással és adománygyűjtéssel indította el a Katolikus Karitász az országos akciót: a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének egyik tagja vidám táncos műsorral, a Liszt Ferenc Zeneiskola gyermekkórusa adventi énekekkel lépett fel a színpadon.
Az adományozásra szánt kétezer-ötszáz mécsest a Győri Egyházmegyei Karitász megváltozott munkaképességű foglalkoztatottjai készítették. Az ünnepi műsor végén lehetőség nyílt támogatás felajánlására is, amit egy-egy adventi mécsessel és egy 2018-as karitásznaptárral köszöntek meg a szervezők.

Forrás: Győri Egyházmegyei Karitász

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .