Egyháziak állami kitüntetése

A köztársasági elnök nevében Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter adott át állami kitüntetéseket szombat délelőtt a Néprajzi Múzeumban. Az ünnepségen jelen volt Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek.

A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vehette át Balás Béla kaposvári megyés püspök; Juhász Judit újságíró, a Magyar Katolikus Rádió Zrt. volt vezérigazgató-helyettese; Osztie Zoltán, a budapestbelvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia plébánosa, a KÉSZ elnöke; Schanda Balázs, a PPKE Jog- és Államtudományi Karának dékánja, egyetemi docens; Tarjányi Béla, a PPKE Hittudományi Karának tanszékvezető egyetemi tanára; valamint Tarr György, az állam- és jogtudomány kandidátusa, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége veszprémi szervezetének elnöke, nyugalmazott egyetemi tanár.

A miniszterelnök-helyettes a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adta át Barlay Tamásnak, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vallási főszerkesztőjének; Bérces Lászlónak, a PPKE Jog- és Államtudományi Kara polgári eljárásjogi tanszék egyetemi mestertanárának; Farkas Istvánnak, a mosonmagyaróvári piarista általános iskola és középiskola igazgatójának; Jánosa Domokosnak, a budapest-felsővízivárosi Szent Anna-plébánia plébánosának, pápai káplánnak; Kaulics Lászlónak, a Miskolci apostoli exarchátus főhelynökének, parókusnak; Kiss György Barnabásnak, a detroiti Szent Kereszt magyar egyházközség plébánosának; Süllei László érseki általános helynöknek, a budavári Nagyboldogasszony-plébánia plébánosának.

A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült: Kiss Iván, a Kaposvári egyházmegye esperese, egyházmegyei hitoktatási felügyelő; Maczkó Gyula esperes, püspöki tanácsos, a csurgói Jézus Szíve-plébánia plébánosa; Páhy János címzetes esperes, püspöki tanácsos, a nagykanizsai Sarlós Boldogasszony-plébánia plébánosa; valamint Pál Ferenc, a budapest-angyalföldi Szent Mihály-plébánia helyettes plébánosa.

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .